dimarts, 22 de juliol del 2008

Kawagoe

Dia cultural! Kawagoe es un petit poblet a prop de Toquio. Avui hi he anat! En principi volia anar a Nikko, pero no m-he llevat a l-hora que volia i, com que Nikko esta molt mes lluny, he preferit fer algo mes a prop, pero algo una mica diferent. De fet, Kawagoe es per nosaltres una petita ciutat, ja que hi viuen unes 300.000 persones, pero mante l-aparenca d-un petit poblet. L-encant principal es que a Kawagoe es conserven bastantes cases de l-era Edo. L-era Edo va durar des del 1600 fins el 1868, quan l-Emperador Meiji va modernitzar el pais.
Per desgracia, els brutals bombardejos sobre Toquio durant la Segona Guerra Mundial van acabar amb la practica totalitat dels edificis d-aquella epoca. Si la bomba d-Hiroshima va fer desapareixer el 90% dels edificis, els bombardejos continuus sobre Toquio van portar a un resultat semblant, el 80%. No en va quedar res!
Per sort, Kawagoe esta una mica allunyat de Toquio, a una mitja hora, i molts dels seus edificis es van poder salvar. No us penseu que es tot aixi, eh? Es un barri una mica gran nomes. La resta es com una ciutat normal, pero amb molta menys gent, i rodejada per milers de carrers com els de la primera foto: tranquilets.

Totes aquestes fotos son d-avui. Veureu algo mes de descripcio si les mireu via flickr. A aquest barri de "les cases antigues" li diuen Ko-Edo, la petita Edo, perque recorda molt a com eren els carrers de Toquio a finals del XIX i a principis del XX. Al principi pensava que seria arribar, fer la foto i marxar, pero realment han aconseguit guardar molt be la sensacio d-estar en un altre temps. No nomes per les cases en si, sino per la quantitat de tendes tradicionals que hi ha per tot el Ko-Edo. Articles religiosos, tendes de peix i dolcos tradicionals, teles...
Nomes us dic que m-hi he estat 6 hores caminant! I parant nomes mitja hora... Per aquest motiu estic MORT. A mes, tinc l-interior de la cama que em fot un mal de mil dimonis perque m-anava rossant el pantalo... Per aixo ara estic fent un stooop! Ha valgut la pena anar-hi. No es un lloc tipic que surti a les guies de viatges, pero amb el temps que tinc aqui era un lloc que em feia gracia anar-hi.
A mes, no se si es per estar a fora de Toquio, pero tota la gent amb qui he parlat eren 1.000 vegades mes simpatics!!! Lo mes bestia, una noia m-ha acompanyat un tros caminant perque no trobava el Ko-Edo, pero un rato!! Potser 5-6 carrers! I a mes molt simpatica preguntant-me d-on era, em deia que volia anar a Barcelona... Molt maca!




Per acabar, un video que he fet! No he sabut trobar el millor lloc (pel que he vist despres ho dic), pero volia que es veies una mica l-ambient. Es el primer video-blog que faig! XD


Apa, un petonaaaaaaas!

1 comentari:

Anònim ha dit...

beeeeé fotos intercalades + videolog!!

Aprofita la setmaneta que et queda i deixat estar de FaceBooks!! ;p