dissabte, 12 d’abril del 2008

Top5 PASTÍS

L'altre dia feien Pretty Woman per la tele... i vaig pensar: "Per què no faig un Top5 de pelis pastís emblemàtiques?". Així que dit i fet. Aquestes són les que se m'han acudit... (potser me'n deixo alguna!) La idea és fer-ho com amb Bola de Drac: de 1 a 5 punts començant per la menys pastís i acabant amb el "Pastissot Universal".XD

Aquí la van traduir per 1, 2, 3... splash! Per qui no la recordi, és aquella en què el Tom Hanks de petit es cau al mar i està a punt de morir... però el salva una sirena; anys més tard a la sirena no recordo què cony li passava, però tota la peli és un pastissot pq la tia està fora de l'aigua i es ratlla.... Pastís clàssic, del pal amor impossible...

El Guardaespaldas. Què pesada la Whitney Houston amb la puta cançoneta de la peli!! Ojjjj!! I Kevin Costner perdent nivell després de Bailando con lobos... Un pastissot per a ties que els hi agrada el rol del tio protector i de tia indefensa... ...però molt pastís.
Uf... Ghost... No tinc paraules per descriure-la. Crec que aquesta escena parla per si sola. El que sempre m'ha fet gràcia d'aquesta peli és el moment en què el Patrick Swayze (pronunciat "Suay") aprèn a tocar objectes un cop és fantasma, al metro. El moment Jar-Jar Whoopi Goldberg en plan posesión chunga y la Demi Moore fent-se un petó, per no dir el final, la converteixen en una gran aspirant al títol de Peli Més Pastís de la Història.
Pretty Woman d'entrada és una peli entretinguda, però es va tornant pastís a mesura que veus que el milionari que paga a una puta per fer-li companyia en realitat és un "tio sensible", la porta a la òpera, la tracta amb delicadesa... Desmonta el mite del milionari asquerós que se'n va de putes!XD No sé, la trobo massa arreclada... massa dirigida al pastís, com el final mateix...
Tienes un e-mail la poso, més que per ella mateixa, perquè representa un cúmul de pelis pastís chungues made in Meg Ryan, com French kiss i altres de l'estil, i perquè també representa aquest tipus de peli romàntica dolenta... Almenys la història de Ghost era original...
A veure, Titànic no trobo que sigui una peli de pastís clàssic perquè és una superproducció a on la història principal és una altra. Tot i així, els moments Di Caprio i Kate Winslet la converteixen en un pastissot insuportable, com quan la pinta despullada, quan l'agafa pels braços a la proa del vaixell quan ell és un don nadie i ella una pija que ni es coneixien... tot molt enfocat al pastís tb, per no parlar de l'escena final, quan ell mor... A més, és una peli emblemàtica en les nostres vides... Almenys jo recordo totes les ties de la classe amb les carpetes forrades amb fotos del Di Caprio, anant al cine varios cops a veure-la... Va ser un fenòmen!
Això és tot. Què és per vosaltres el pastís? "Zim-zum, zim-zum..." A mi em sembla la barreja de "peli romàntica" + "peli insuportable". Ho dic perquè entengueu els meus vots... No és tant que tingui mania a una història romàntica, que en cert moment em pot agradar, el que no suporto és quan veig que forcen molt posant dificultats poc creïbles per després fer que acabin junts de forma molt explícita, del pal "te amaré toda la vida", que quedi claríssim per l'espectador, quan realment tot et sembla taaaant forçat... Això qualitativament. Quantitativament, una peli pastís tb és monotemàtica, tota la peli girant al voltant de la història d'amor... Això per mi, clar.
Ho dic per si algú no entén el significat de "pastís". ;)
La meva votació és:
  • 1 punt: Pretty Woman
  • 2 punts: Tienes un e-mail
  • 3 punts: El guardaespaldas
  • 4 punts: Titànic
  • 5 punts: Ghost

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Uf... la veritat és que em motivava més votar escenes de Bola de Drac!! Però buenu, si s'ha de fer es fa XD. La qüestió és que hi ha moltes pelis que o no he vist [Tienes un E-mail, Pretty Woman i El Guardaespaldas... ho sé, sembla increïble però no les he vist], així que:

3 punts: Splash
2 punts: Ghost
1 punt: Titanic

... Tot i que Ghost, el pastís que hi ha el trobo maquíssim i si la tornés a mirar segur que em posaria tendre un altre cop...

Anònim ha dit...

Uffff... està xunga la cosa.. tot i que en trobo a faltar algunes pastisseres com "Algo para recordar" (també Tom Hanks.. bastant omnipresent en aquest tipus de pelis..) o fins i tot "Conoces a Joe Black".. que la van passar l'altre dia i són 3 hores (i diria que aquest cop no exagero gaire..) de miradetes i moments tendres.. i leeeeentaaaaaaa..

Però bé, amb el que hi ha, som-hi!

1 punts: Tienes un e-mail
2 punts: El guardaespaldas
3 punt: Pretty Woman
4 punts: Ghost
5 punts: Titànic

És que Titànic és, tot i la superproducció, la historia tant típica de "amor impossible per diferencia de classes on hi ha un "dolent" que s'interposa".. i és el més pastis del mon!! Però que consti que he dubtat molt amb Ghost.. però es que Titànic a sobre dura dues hores!! I almenys a Ghost el tio mor al principi..que almenys van per feina.. XD

Ara que hi penso dient això.. Moulan Rouge què tal?

Per cert, Dani, ara que tens novia has de començar a veure totes aquestes, estiradets al sofà, abraçats, Kleenex a prop (no recomano la imatge del paper de water a sobre la taula.. es desagradable..) almenys la de "Tienes un Email", que a mi, dins del pastis, em va agradar..

I les típiques pelis (es que n'han fet tantes que no em surt cap títol..) de un capullo que fa una juguesca (quina paraula més maca..) amb els seus amics a que enamoraria a una "lletja", i després resulta que quan s'arregla no es lletja i s'enamora, i ella descobreix que era una juguesca i fuig plorant.. tot i que al final li acaba confessant el seu amor sincer i acaben junts????? Aquest argument l'han utilitzat tants cops que estic convençut que se'n riuen cada cop que fan una peli d'aquestes..

Anònim ha dit...

Ja ho sé, ja q les hauré de veure... Quan la Rosa va saber que no havia vist Pretty Woman es va com mig alegrar (suposo pq ella tindrà una bona excusa per tornar-la a veure!! XD).

Algo para recordar l'he vist segur pq la tenim a Port, però tb ni guaaaarra de què coi passava. Actualment ja no fan pastissos "como los de antes", no??

Omar ha dit...

Abans que res, Dani, ets un tros de cakeman!!!! (per lo de Ghost)

I Tienes un e-mail i El Guardaespaldas vale que no les hagis vist... però Pretty Woman potser l'han fet 50 cops en 10 anys! Més que res per probabilitat... :oP I així li pots dir a la Rosa "jo veig Pretty Woman a canvi de que tu vegis Star Wars" (la!) :oP

I el Nicolau té raó... no cal que sigui exactament l'argument que has dit (però porai), que:
- El tio A vol la cosa X (chunga) per tenir a la tia B.
- La tia B vol al tio A i punt.(normalment elles són més legales o m'ho sembla?)
- El tio A s'arrepenteix de la cosa X, i llavors té dos opcions: o dir-li la veritat (la tia B s'enfada) o amagar-li (la tia B ho descobreix).
- PASSI EL QUE PASSI, el tio A i la tia B acaben junts. :o|

Sigui com sigui... sempre acaba bé! :oP

Vaaaaaaaaaaaaaale, Titànic guanya de paaaaaaaana!